LASERBEHANDLING HÅRFJERNING

Kvinne som får laserbehandling for pigmentflekker

Det er mulig å oppnå inntil 90-95 % permanent hårreduksjon, men resultatet avhenger av hudfarge, hårets tykkelse og farge, genetisk disposisjon for hårvekst, hormonell ubalanse, sykdommer og medisinering. Resultater kan varierer fra person til person – noen opplever  hårreduksjon, mens for andre vil laserbehandling bety permanent hårfjerning etter noen runder. 

Ved tilstander hvor det stadig dannes nye hårsekker, er det nødvendig med jevnlige etterbehandlinger for å opprettholde resultatet.

Mørkt hår mot lys hud er optimalt for hårfjerning med laser, men man kan oppnå et godt resultat også på andre hår- og hudtyper. Våre kvalifiserte behandlere vil vurdere hvorvidt hårlaser egner seg for deg. Det blir også lagt vekt på sykehistorie, medisinering, graviditet, solvaner og mye annet som kan innvirke på laserbehandling. Medisinering må opplyses.

Mørk hud inneholder samme type pigment som hår/hårrøtter, og det er større risiko for pigmentforandringer. Det er mulig å få til et tilfredsstillende resultat også på disse hud- og hårfargene, men det kreves flere behandlinger og man oppnår ikke alltid like godt resultat.Her bruker vi kombinasjonsbehadnling.

Det er noen forskjeller på disse maskiner, både når det gjelder bølgelengde og behandlingsmåte, men viktigst er at våre behandlere velger innstillinger og behandlingsteknikk som passer din hud- og hårfarge. De fleste vil kunne oppnår svært gode resultater.

Vi behandlier med aircooling/ kjølesystem, lokalbedøvelse i krem ved behov. Behandling er lite smertefull, men kjennes og kan oppleves som litt ubehagelig. Da er det bare å spørre om mer bedøvelse.

Alexandrite

(755nm) er en effektiv hårlaser og vi behandler raskt store områder ved å føre laserhodet over huden og overlapper, slik at det ikke blir ujevnt resultat.

Alexandrite laser egner seg til hudtype I-IV, med brune og sorte hår. Begrenset eller ingen effekt på lyse og røde hår. Behandling av hudtype IV må utføres med forsiktighet, pga risiko for pigmentforandringer.

Nd:YAG

(vanligvis 1064nm) er en skånsom laser for alle hudtyper, med lengre bølgelengde enn Alexandrite og Diode. Nd:YAG er sikker å bruke på mørke hudtyper (V-VI), men er ikke særlig effektiv på I-IV.

Behandling

Siden hårsekkene ødelegges kun i hårets vekstfaser, må laserbehandling vanligvis gjentas 5-10 ganger for tilfredsstillende resultat. For noen kreves enda flere behandlinger.

Din behandler vil anbefale hvor lang tid det skal gå mellom hver behandling, men du må regne med 4-6 uker for ansikt, armhuler (aksiller) og bikini, og 6-8 uker på resten av kroppen.

Lengde mellom hver behandling tilpasses individuelt – når hårveksten er kommet i gang igjen, er det på tide for ny behandling.

Før du kommer til oss for behandling

Vi ønsker at håret ikke nappes siste uker før behandling. 1-2 mm hår er optimalt .Området skal barberes senest dagen før behandling, men du kan gjerne la et lite område være ubarbert, slik at din behandler kan vurdere din naturlige hårvekst.
Vi ønsker ikke at de nettopp har vært til soling før behandling. God grunn til at høsten passer fint for nettopp hårfjerning.
Vi ønsker ikke fuktighetskrem eller olje dagene før behandling

Les flere av våre innlegg

RESTLESS LEGS/ UROLIGE BEN

Studier konkluderer med at vitamin B6, C, E og mineralene jern og magnesium kan bidra til å symptomlindre søvnplager hos personer med rastløse bein. Urolige ben/restless legs syndrom kan beskrives

Les mer »

Barn med luftveisinfeksjon

Råd til foreldre med barn med luftveisinfeksjon Som følge av smitteverntiltak har det vært lite luftveisinfeksjoner i befolkningen det siste halvannet året. Å utsettes for virus jevnlig, er med å

Les mer »

En Sunn Start

Har du satt deg noen nyttårsforsetter? Mange setter for høye og generelle mål for det nye året. Hva med å sette mindre og mer konkrete mål slik at du kan

Les mer »

Senfølger etter Covid-19

Har du vært smittet av koronaviruset og fått covid-19, og føler fremdeles at du ikke er helt deg selv? Det er mange som opplever plager som varer i mer enn

Les mer »